Pogotowie żywieniowe dla poprawy pamięci i pracy mózgu

Potrzebujesz wsparcia żywieniowego? Skontaktuj się z naszym specjalistą z zakresu żywienia klinicznego i dietetyki geriatrycznej dr. hab. Sylwią Naliwajko.

Użyj formularza kontaktowego.

Dr hab. Sylwia Naliwajko od wielu lat prowadzi badania naukowe dotyczące wpływu bioaktywnych składników żywności na stan zdrowia człowieka z uwzględnieniem jakości i bezpieczeństwa żywności. Jej szczególnym zainteresowaniem naukowym i zawodowym jest żywienie osób starszych. W tym kierunku ukończyła prestiżowe szkolenia z zakresu żywienia klinicznego, w certyfikowane przez Polskie Towarzystwo Żywienia Klinicznego oraz przez European Union of Geriatric Medicine Society.

Jest autorem ponad 120 publikacji naukowych. Wygłosiła kilkanaście referatów na międzynarodowych i krajowych konferencjach naukowych. Prowadzi szkolenia i autorskie wykłady. Występuje jako ekspert w radiu i telewizji, aby popularyzować naukę. Recenzuje publikacje naukowe w renomowanych czasopismach o zasięgu międzynarodowym, aktualnie pełnię funkcję redaktora naukowego wydania dotyczącego znaczenia bioaktywnych składników w zapobieganiu i leczeniu m.in. chorób neurodegeneracyjnych, pt. “Bioactive Natural Products for Prevention and Treatment of Cancer, Cardiovascular and Neurodegenerative Diseases, and Aging” w indeksowanym czasopiśmie naukowym Molecules.